MÜŞTERİ HİZMETLERİ : 0212 670 51 62 - 63

Diğer Görünümler

Alüminyum Folyolu Çatı Şiltesi (10cm)

Bu ürünü ilk yorumlayan siz olun

Fiyat Sorunuz !
cam-yunu-10_cm-m3-folyolu

Uzman Görüşü

Bir yüzü alüminyum folyo kaplı çatı şiltesidir. Rulo shrink ambalajlarda piyasaya sunulur.
- Her türlü eğimdeki metal ve ahşap çatılar
- Kullanılmayan çatı araları
- Kullanılan çatı aralarında
- Çelik konstrüksiyonlu endüstriyel yapılarda
- Sandviç çatılarda
- Hayvan barınakları ve tavuk çiftliklerinde
İleri teknoloji ile üretilmiş, yüksek kaliteli ve etkin maliyetli bir yalıtım malzemesidir. Yüksek ısı yalıtımı yanında ses yalıtımınıda önemli katkı sağlamaktadır. Hammaddesinin inorganik doğası sebebiyle (büyük ölçüde kum) cam yününün yangına karşı da olağanüstü bir direnç seviyesi vardır.
- Çatı yüzeylerinde
- Aşık aralarında kullanılır.
Aşık aralıklarına bağlı olarak çeşitli yoğunluklarda serme yönetimi ile uygulanır. Yüzeyi su yalıtım örtüsü ile kaplanır.

Müşteri Hizmetleri

Destek

Detaylar

Bir yüzü alüminyum folyo kaplı çatı şiltesidir. Rulo shrink ambalajlarda piyasaya sunulur. Elyaflanmış camyünü liflerinin tutuşmaz reçine ile birleştirilmesiyle üretilmiş doğal, mineral ve inorganik kökenli bir üründür.

Bu özellikleri sayesinde, ürün, ısı ve ses yalıtımı sunar ve yangın açısından tam güvenliği garantiler.

Camyünü ürünleri, üretimleri sırasında ihtiyaç duyulan hammadde miktarına göre değil, uygulama alanarının ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklerine göre değerlendirilmelidir. Örneğin, birçok durumda, yoğunluk yalıtım malzemelerinin faydalarını değerlendirmede göz önünde bulundurulması gereken bir değişken olarak düşünülmektedir. Bu tamamen yanlıştır ve genellikle karışıklığa sebep olmaktadır.

Yalıtım malzemelerinin teknik özellikleri ile ilgili TS 901-1 EN 13162 yönetmeliğinin ZA ekleri, ürünlerin sahip olması gereken özellikleri belirtmektedir. Yoğunluk da, ısı ve ses yalıtımı performansına herhangi bir etkisi olmadığı için bu tabloda yer almamaktadır.

Isı Yalıtım Performansı
Gazlar ısı iletimi açısından çok başarısız olmakla birlikte, ısı yalıtımı açısından üstündürler. Mineral camyünü ise, gözenekli yapısı sayesinde içinde durgun hava hapseder ve böylece neredeyse gazlar kadar düşük ısı iletimi seviyesine ulaşır. Bu gözeneklerin uygun büyüklükleri sayesinde, taşınım, ışınım ve iletim ile ısı geçişi en üst seviyede engellenmiş olur.

Isı yalıtım performansının tanımlanmasında, yönetmelik bazı değişkenlerden söz eder:
λ Isıl iletkenliği (W/mK şeklinde ifade edilir.)
d Kalınlık (Genellikle m cinsinden ifade edilir.)
Bu iki nitelik m2K/W cinsinden R ısıl direnci ifade eder.

Mantık çerçevesinde yoğunluk tanımda yer almaz. Kullanılan hammadeye, üretim prosesine veya gözenekliliğe bağlı olarak, eşit yoğunluklu iki ayrı ürünle değişik ısı iletkenlik seviyeleri elde edilebilir. Yoğunluk, sadece ürünün belli bir yalıtkanlık işlevi kazandırılmak üzere işlenirken tüketilen doğal kaynak miktarını ifade eder. Isı yalıtım özelliklerini arttırmadan yalnızca yoğunluğu arttırmak, sadece çevreye zarar sebep olur.

Ses Yalıtımı Performansı
Mineral camyünü ses yalıtımı sistemleri için uygun bir üründür. Düzenli, elastik ve gevşek lifli yapısı (hammedeleri ve üretim prosesi sayesinde), ses dalgalarını absorbe eder, sesin diğer tarafa geçişini engeller veya çok düşük seviyelere indirger. Bu sayede, havadaki seslerin iletimi, etkisi ve yankılanması çok daha az olur.

Dış cephelerde, bölme duvarlarda, döşemelerde ve tavanda kullanılan camyünü ürünleri odalar arasında veya evler arasında özel hayatın mahremiyetine de katkıda bulunan ideal ses yalıtım malzemeleridir.

Ses Yalıtımı Özellikleri Bir malzemenin ses yalıtımı özelliğine sahip olduğunu anlamak için akla getirilmesi gereken akustik özellikler : Sertlik ve hava akımına karşı dirençtir. Mineral cam yünü esnekliği sayesinde çok düşük sertliğe sahiptir. Bir ürünün bu özelliği dinamik sertlik (s'=Edyn/d) ile ölçülür ve MN/m3 ile ifade edilir.
Söz konusu akustik özellik ise hava akımına karşı dirençtir. İdeal değer 5-10 kPa.s/m2 aralığında olmalıdır. 5 kPa.s/m2 altındaki yalıtım malzemeleri, yeterli ses yalıtım özelliği gösteremez ve 10 kPa.s/m2 üzerindeki malzemelerde, malzeme çok sıkı olacağı için ses iletimi özelliği baskındır.

Yangın Karşısındaki Davranış
Hammaddelerinin kökeni (büyük oranda kum ve diğer mineraller) sayesinde, camyünü A1 yanmazlık sınıfındadır. Bu sınıflandırma ürüne farklı kaplama uygulamaları yapıldığı takdirde değişiklik gösterebilir. Yangın karşısında davranış, yangına sebebiyet verme veya genişlemesine neden olma seviyesini belirtir ve aşağıdaki şekilde ifade edilir:
TS EN 13501-1 standardına göre yanmazlık sınıfı
Bir yapı elemanının (duvar, bölmeler vs.) yangın karşısında davranışı her bir bileşenin yangın karşısında direnimi ile hesaplanır; ancak bu, yangın karşısında davranış ile karıştırılmamalıdır.

Higroskopik davranış Su buharı geçirgenliği
Mineral camyünü su iticidir ve kılcal değildir. Diğer bir deyişle camyünü nemi içine çekmez.

Kolay Uygulama
Esnekliği sayesinde, mineral camyünü yapı elemanlarının girinti çıkıntılarına kolaylıkla uygulanır ve uygulama sırasında görünür ek yerleri zorunlu (ısı ve ses köprülerine sebep olması nedeni ile istenmeyen) kesiklikler olmadan doğru bir şekilde yalıtımın sürekliliğini sağlar.

Çevre
Mineral camyünü enerji tasarrufuna nasıl katkıda bulunur?
Mineral camyünün çevreye olan tüm etkileri göz önünda bulundurulduğdunda, beşikten mezara kadar (hammaddelerin alımından üretime, binanın yaşam döngüsünden bunu izleyen yıkıma ve camyününün yaşam döngüsünün sonuna kadar) tasarruf edilen enerji, harcanan enerjiden çok daha fazladır. Üretimi sırasında, mineral camyünü aşağıdaki nitelikleri sayesinde en düşük çevre etkisine ve çevrenin korunmasına en yüksek katkıya sahip yalıtım malzemesidir:

- Mineral camyününün doğal ve inorganik nitelikleri
- Yeryüzünde bol miktarda bulunan fiziksel olarak tükenmez kabul edilen doğal minerallerden oluşan hammaddeleri (kum, kalsit, magnezyum vs.)
- Olağanüstü derecede hafif oluşu sayesinde düşük seviyede doğal kaynak kullanımı
- Geri dönüşümlü camların hammadde olarak kullanılması ile çevrenin korunmasına katkıda bulunması
- Fabrikanın arıtma sistemi sayesinde en az atık su üretmesi
- En az doğal kaynak kullanımı ile maksimum ısı ve yalıtım performansı elde edilmesi (düşük yoğunluk)

Teknik Özellikler (TS 901-1 EN 13162 Standardına Göre)
Isı iletkenlik ölçümlerinin ortalaması (10 °C) (λ Değeri) 0,040 W/mK
Yanmazlık Sınıfı A1
Kalınlık Toleransı T1
Boyut Kararlılığı DS (T+)
Azami Isıl İletkenlik Beyan Değeri (10 °C) (λ90/90) 0,043 W/mK
Isıl Direnç Beyan Değeri R90/90 2,30 m2K/W

Teknik Bilgiler

En 120cm
Boy 800cm
Kalınlık 10cm
Üretim Yeri Türkiye
Üretici Ursa
Teslimat Süresi Stok Sorunuz
Yoğunluk 14
Isıl Geçirgenlik Direnci 2.30 m².K/W
Isı İletkenlik Katsayısı (λ) 0.040 W/m.K
Paket Levha Adedi Hayır

Ürün Etiketleri

Etiketleri ayırmak için boşluk kullanınız. Deyim tipindeki etiketler için tekli tırnak (') kullanınız.

Kendi Yorumunuzu Yazın

Sadece kayıtlı müşterilerimiz yorum yapabilir. Lütfen, giriş yapın veya üye olun

Müşteri Hizmetleri : 0212 670 51 62 - 63
Destek : 0212 670 51 62 - 63